У Києві намагаються уникнути підтоплень навесні: що роблять з річкою Либідь

З початку робіт із підземної ділянки було видалено майже 2 900 куб. м сміття

В Києві закінчується розчистка русла річки Либідь біля вул. Саперно-Слобідської. Це робиться для уникнення підтоплень навесні. 

Про це повідомив заступник голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Роботи з розчистки будуть закінчені вже найближчими днями. Це дозволить мінімізувати ризик підтоплень, що часто виникають тут внаслідок ускладнення стоку води. Наступним кроком, до якого ми перейдемо після стабілізації економічної ситуації у країні, має стати проєкт із ревіталізації цієї річки. Йдеться про звільнення її з бетонних коробів там, де це можливо, та створення сприятливих умов для відпочинку киян на базі водойми, – зазначив Володимир Прокопів.

Виконання робіт на підземній ділянці річки виявляється чутливим до погодних умов, після чого опади можуть змінити характер техніки, ускладнюючи й уповільнюючи процес робіт. Працівники комунального підприємства намагалися максимально пристосуватися до цих умов, щоб завершити проект у відведений час. Всіх мешканців Києва закликають до відповідного ставлення до водних ресурсів та уникати їх забруднення.

З початку робіт із підземної ділянки було видалено майже 2 900 куб. м сміття, включно із замуленим ґрунтом, гілками дерев і великою кількістю побутових предметів. Щоб зайти в підземну частину, воду з річища довелося повернути на променаду й огородити дамбою з мішків та піску.

Річка Либідь бере початок із джерела поблизу залізничної станції "Київ-Волинський", впадає у Дніпро поблизу Корчуватого. Маючи довжину понад 16 км, річка майже впродовж усього свого русла закріплена бетонним коробом, а на окремих ділянках взята в колектори. Біля підніжжя Лисої гори перед перетином річки Столичного шосе знаходиться єдина ділянка з природним руслом довжиною 380 м.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві розчищають річку Либідь та вже вивезли з днища водойми купу сміття.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися