Кияни можуть залишитись без світла: яка ситуація в енергосистемі

"Укренерго" вимагає залучити допомогу від операторів систем Румунії та Польщі

В енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Все через стрімке зростання споживання, важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів.

Про це повідомляє Укренерго. 

Одночасно з електростанціями, які не забезпечують достатню електроенергію через обмежену роботу сонячних установ через хмарність та теплових електростанцій, які частково знаходяться в ремонті, Диспетчерський центр "Укренерго" пропонує використовувати аварійну допомогу від операторів систем передачі електроенергії Румунії та Польщі в період з 13:00 до 16:00. Аварійна допомога - екстрений захід для балансування енергосистеми.

Водночас електростанції не можуть виробити достатню кількість електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки перебувають у ремонті.

Українців просять ощадливо використовувати електроенергію.  Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де його в цей момент не потрібно й важливо поставити до того, як ви користуєтеся потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що всі лічильники тепла та гарячої води, що встановлені в київських квартирах, потребують періодичної повірки, яка триває кожні 4 роки.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2474


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися