У Києві можна купити дешеві квартири в новобудовах: що потрібно знати

В українській столиці можна буде за вигідною ціною придбати квартири в новобудовах — йдеться про іпотеку від держави

В українській столиці можна буде за вигідною ціною придбати квартири в новобудовах — йдеться про іпотеку від держави за програмою "Е-Оселя". Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував депутат Київської міської ради Георгій Маленко.

За його словами, у столиці є низка новобудов, де громадяни можуть придбати житло, скориставшись пільговою іпотекою "еселя". За словами депутата, це зокрема: ЖК Нова Англія: вул. Михайла Максимовича, 24; ЖК Деснянський: вул. Електротехнічна, 43; ЖК Навігатор 2: вул. Коноплянська, 22; ЖК Family&Friends: вул. Новопольова, 2; ЖК Авеню 42: просп. Академіка Глушкова, 42

З 1 серпня уряд розширив перелік категорій громадян, які можуть отримати пільгову іпотеку. Тепер заявку можуть подати такі громадяни:

Ветерани війни та члени їх сімей; учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім'ї загиблих (померлих) ветеранів війни, а також сім'ї загиблих (померлих) захисників та захисниць України, усередині переміщені особи, інші громадяни України, які не мають власної житлової нерухомості або у власності яких менше 52,5 м² для сім'ї з однієї особи (одинак) та додатково 21 м² — на кожного наступного члена сім'ї.

Стати учасником програми та отримати пільгову іпотеку можуть громадяни віком від 18 років і не старші за 70 років на дату погашення кредиту. Зокрема, це платоспроможні особи, які не мають власного житла (або якщо житло менше 52,5 м 2 21 м 2 на кожного наступного члена сім'ї додатково, або розташоване в районі бойових дій або на тимчасово окупованій території)

За програмою кредитують громадян Ощадбанк, ПриватБанк, Глобус Банк, Укргазбанк, Sky Bank (при цьому перелік ще поповнюватиметься). Які умови кредитування: Пільгова ставка на весь термін кредиту – 3 відсотки; Максимальний термін кредиту – 20 років; Мінімальний початковий внесок – 20% загальної суми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися