У Чорнобилі побачили вимираючий вид тварин

Для тварин ця територія стала справжнім домом

Співробітники наукового відділу Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника повідомили про успішний експеримент із збереження вимираючих видів тварин у зоні Чорнобиля.

Про це повідомили на сторінці заповідника. 

Після тридцяти п'яти років після найстрашнішої у світі ядерної катастрофи, Чорнобиль може похвалитися унікальним природним заповідником, де проживають практично всі європейські лісові тварини, в тому числі й рідкісні види. В заповіднику побачили азіатських коней — коней Пржевальського. Це єдиний збережений вид диких коней в природі. Як і багато рідкісних видів, кінь Пржевальського знаходиться на межі вимирання.

Коні Пржевальського на заповідній території гуляють там, де вважають за потрібне. Можуть – на відкритих просторах, інколи – в лісових хащах. Але й на дорогу вийти не проти, де їм зручніше. А от водії мають бути обачними: зненацька з лісу можуть вибігти не тільки пржевальці, а й лосі чи олені, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника на Київщині фотопастки зафіксували наявність рисі євразійської. Цей вид є рідкісним і зник у минулому столітті з території українського Полісся.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися