У Києві планують відкрити музей із пам'ятниками СРСР: де його обладнають

В українській столиці планують відкрити музей тоталітаризму, де будуть пам'ятники радянської доби

В українській столиці планують відкрити музей тоталітаризму, де будуть розташовані пам'ятки радянської доби. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дав виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

За його словами, всі радянські пам'ятники тимчасово звозять на територію Державного музею авіації біля аеропорту "Жуляни" або на майданчик КП "Київблагоустрій". Після війни ці об'єкти мають бути перенесені до музею.

Розглядають три локації, де може бути музей тоталітаризму: територія музею авіації; територія Національного комплексу "Експоцентр України"; територія в районі Музею Голодомору, що будується.

Нагадаємо, що в українській столиці не відмиватимуть від фарби пам'ятну табличку на честь російського письменника Михайла Булгакова на його музеї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співзасновник проекту "Декомунізація.Україна" Вадим Поздняков.

За його словами, до меморіальної дошки Булгакова, розташованої на стіні однойменного музею та нещодавно облитої червоною фарбою, додали табличку з "історичною довідкою".

Активіст виклав фото з новою табличкою, на якій йдеться про "контроверсійні погляди" Булгакова та про те, що "історію потрібно вивчати, а не викидати".

Загалом табличка ймовірно присвячена людям, які виступають проти просування російської в Україні. Представники Музею Булгакова вирішили "провчити" тих, хто облив дошку червоною фарбою та вирішили залишити меморіал у "спотвореному вигляді".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися