У Києві відкрили унікальний реалістичний пам'ятник Герою України

Військового розстріляли росіяни, коли він сказав "Слава Україні"

Сьогодні, 6 грудня, в День Збройних сил України, урочисто відкрили виставку, яка вшановує пам'ять Героя України Олександра Мацієвського. Цей військовий був застрелений російськими силами, коли висловив фразу "Слава Україні".

Про це повідомили у групі "Затишне горище".

Експозиція розміщена на території Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця". Створення пам'ятника було доручено скульптору Олегу Цьосю.

На відкритті виставки була  присутня матір загиблого героя. Вона розповіла, що ще з першого кадру на відео у лютому зрозуміла, що це її син. 

Унаслідок розміщення відео в мережі стало відомо, що українського військового було розстріляно російськими військовими після того, як він вигукнув "Слава Україні". Дмитро Лубінець, уповноважений ВР з прав людини, передав відео омбудсманам з різних країн, а Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, закликав прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана провести термінове розслідування.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що після демонтажу пам’ятника російському Олександру Пушкіну в Києві місцеві жителі запропонували на його місці встановити інший пам’ятник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися