У Чорнобильському заповіднику спостерігають за дивним феноменом (ФОТО)

Співробітники розповіли про життя тварин

Вже кілька років поспіль співробітники Чорнобильського Заповідника спостерігають за дивним феноменом: стадом здичавілих корів, які прекрасно почувають себе в зоні відчуження в будь-яку пору року. 

Про це повідомили на сторінці заповідника. 

У місті Чорнобиль та селі Луб’янка корів тримали власники, але після їх смерті у 2016 році тварини стали вільними і самостійно живуть. Це стадо складається з корів української чорно-рябої молочної породи, яка є поширеною на Поліссі.

Вони використовують покинуті будівлі як притулок від погодних умов, що є типовою практикою для інших мешканців Заповідника. Корів годують, тому вони не мають проблем із харчуванням, навіть взимку, коли випадає сніг, вони використовують свої копита для вигребання сухої трави. Такі корови не потребують доїння, оскільки їхній цикл лактації відбувається при народженні телят. У передвоєнні часи стадо налічувало до 20 голів. Тварини пережили окупацію і продовжують освоювати простори Заповідника.

"Коментарі" писали, що співробітники наукового відділу Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника повідомили про успішний експеримент із збереження вимираючих видів тварин у зоні Чорнобиля.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися