Росія завдала ракетного удару по Києву: ЗСУ відповіли, чому не було тривоги

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, чому в українській столиці не оголосили сигнал повітряної тривоги під час ракетного удару вранці 11 грудня

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, чому в українській столиці не оголосили сигнал повітряної тривоги під час ракетного удару вранці 11 грудня. Про це стало відомо із його офіційного коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, балістичні ракети летять дуже швидко і в силах протиповітряної оборони є лічені хвилини, щоб відреагувати на загрозу та ліквідувати ворожі цілі.

Тому тривогу у Києві та області під час нічної атаки оголосили одразу після перших вибухів.

Ігнат наголосив, що росіяни цієї ночі запустили ракети, що летять балістичною траєкторією з північного напрямку. Ймовірно, ворог пускав з території Брянської області.

"Ви знаєте, що таке балістика, тому і час на оголошення повітряної тривоги обмежений. Це відбувається вже не вперше, адже балістика летить дуже швидко. Буквально – лічені хвилини для того, щоб відреагувати протиповітряну оборону та їх знищити", – заявив військовий. .

Він додав, що поки що не відомо, якими балістичними ракетами росіяни атакували вночі Київ. Наразі фахівці вивчають двигуни збитих ракет, щоб встановити їхній тип.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

12 грудня 2023, 14:39

А если вы дебилы не можете объявить тревогу заранее, то нахер вы ее потом включаете утырки тупые?!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися