У Київській області запроваджують серйозні штрафи: що буде заборонено

В українській столиці та на території Київської області вводять серйозні штрафи

В українській столиці та на території Київської області вводять серйозні штрафи — йдеться про заборону незаконної вирубки ялинок. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Державної екологічної інспекції столичного округу.

За словами екологів, ДЕІ із залученням поліції в Київській області планують проведення операції "Новорічна ялинка", відповідно до якої здійснюватимуться заходи щодо охорони хвойних насаджень та виявлення факту незаконних рубок у лісових масивах. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції столичного округу.

Зазначається, що ДЕІ здійснить рейдові виїзди з метою здійснення контролю за перевезенням, заготівлею та реалізацією хвойних насаджень, запобігання незаконним рубкам, насамперед на територіях селекційних плантацій та ділянок особливо цінних хвойних порід, а також лісових масивів, лісових масивів. та об'єктах природно-заповідного фонду Також, заходи щодо виявлення правопорушників будуть проводитись у місцях продажу новорічних дерев. Придбати ж ялинку можна у спеціалізованих місцях продажу.

Купуючи ялинку, громадяни можуть звернутися до продавця з вимогою надати ці документи для того, щоб переконатися, що купується новорічна ялинка без порушення вимог закону. Незаконна вирубка хвойних дерев несе стягнення штрафу від 510 до 5100 грн. (згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Також за незаконне вирубування зелених насаджень на території лісів передбачено кримінальну відповідальність (ст. 246 Кримінального кодексу України "Незаконне порубування або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу"), яке карається штрафом від 17000 до 25500 грн або арештом на строк до шести місяців. Зокрема, у грудні-січні розмір збитків за незаконне вирубування хвойних дерев у межах населених пунктів збільшується вчетверо, поза населеними пунктами втричі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися