Подорожчання проїзду в київській електричці до 79 грн: в "Київпастрансі" назвали причину

Нещодавно столичні муніципальні перевізники вимагали підвищити вартість разового проїзду в київській міській електриці до 79 гривень. У комунальному підприємстві "Київпастранс" пояснили причину таких вимог. Про це повідомляє видання "UBR".

Повідомляється, що через жорсткі карантинних обмежень навесні 2021 роки, які вводилися в столиці, обсяг перевезень пасажирів знизився на 39%, відповідно знизилися і доходи транспортників.

Також в комунальному підприємстві заявили, що вимога про підвищення ціни разового проїзду в київській міській електричці до 79 гривень також обумовлено тим, що у транспортників немає власної інфраструктури залізниць і ремонтної бази для вагонів, і потрібно оплачувати рахунки за користування структурами "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що раніше співробітники підприємств КМДА "Київський метрополітен" і "Київпастранс" звернулися до столичної влади з вимогою підвищити вартість разового проїзду з 8 гривень до 21 гривні в метро, 25 гривень в автобусах, тролейбусах і трамваях і до 79 гривень в міській електричці.

Також транспортники запропонували альтернативу підвищенню вартості проїзду в вигляді дотацій з міського бюджету, які покриють борги і збитки підприємств. Міський голова столиці Віталій Кличко заявляв, що собівартість проїзду в Києві становить 15 гривень. Замначальника київського метро Наталія Макогон повідомила, що подорожчання проїзду в підземці неминуча.

Раніше "Коментарі" повідомляли про затримання людини, яка підпалила машину блогера Владислава Антонова в Києві.

Читайте також про погоду в Києві на цьому тижні.

Читайте также