У Києві влаштували виставку з російськими дронами: де їх можна побачити

В українській столиці влаштували виставку з російськими ударними та розвідувальними безпілотниками

В українській столиці влаштували виставку з російськими ударними та розвідувальними безпілотниками — відвідати її можна у музеї історії України у Другій світовій війні.

Відомо, що у Музеї історії України у Другій світовій війні проходить виставка "Загроза з неба", яка розповідає про сьогоднішню війну. Тут можна побачити уламки понад 10 дронів різних видів, якими Росія атакувала нашу державу.

Лише за перший рік повномасштабного вторгнення Росія випустила Україною понад дві тисячі дронів камікадзе. Перший "Шахед" ворог застосував у вересні 2022 року. З того часу безпілотники іранського виробництва стали основною зброєю для атак щодо інфраструктури нашої держави.

Головна перевага іранського дрона-камікадзе – його дешевизна. За інформацією із відкритих джерел, один такий безпілотник коштує від 20 до 50 тисяч євро. Вони можуть використовуватися як поодинці, так і великими групами, що значно ускладнює роботу ППО.

Сьогодні дрон-камікадзе – центральний експонат нової виставки "Загроза з неба", яку влаштувала команда Національного музею історії України у Другій світовій війні. На виставці Загроза з неба представлено понад 10 російських дронів восьми різних видів. Серед них найвідоміший український розвідувальний безпілотник "Орлан-10". Поруч можна побачити дрон із логотипом МНС Росії, дрон-пастку "Кравчучка" та гордість виставки унікальний експонат, який особисто особисто передав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Більшість експонатів виставки – це розвідувальні дрони. Ударних всього два: майже знищено "Шахед" та FPV дрон.

Подивитись на трофейні російські дрони можна з понеділка по п'ятницю у Національному музеї історії України у Другій світовій війні. Безкоштовно побачити виставку "Загроза з неба" можна щоостаннього вівторка місяця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися