У Києві подорожчає проїзд у метро: наступними будуть маршрутки

У найближчі два місяці столична влада прийме рішення про підвищення вартості проїзду в київському метрополітені. Подорожчання проїзду в комунальному транспорті призведе до зростання тарифів у приватних перевізників. Таку думку висловив транспортний аналітик Олександр Гречко в коментарі виданню "РБК-Україна".

За його словами, підвищення вартості проїзду в метрополітені варто очікувати в найближчі 1-2 місяці. Він зазначив, що собівартість у 21-25 гривень за разову поїздку, про яку говорять в комунальних підприємствах не відповідає дійсності. Гречко заявив, що вартість проїзду піднімуть до 12-15 гривень.

Аналітик підкреслив, що це може спровокувати відтік пасажирів з комунального транспорту, оскільки після підвищення проїзду не варто очікувати підвищення якості послуг.

Також він сказав, що після подорожчання проїзду в комунальному транспорті столиці, приватні перевізники також захочуть підняти тарифи, оскільки тільки шукають привід для цього. Гречко зазначив, що маршрутники неохоче сприймають ідею самостійного підвищення вартості проїзду, адже тоді пасажири повернуться до комунального транспорту.

Нагадаємо, що співробітники комунальних підприємств "Київський метрополітен" і "Київпастранс" звернулися з вимогою до столичної влади підвищити вартість проїзду в метро до 21 гривні, в автобусах, тролейбусах і трамваях до 25 гривень і до 79 гривень в київській міській електричці.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що подорожчання проїзду в київському метро неминуче.

Читайте також про перекриття траси Київ-Одеса на тиждень.


Читайте также