Подорожчання проїзду в київському метро неминуче, - заступник начальника КП

Подорожчання вартості проїзду в столичному метро неминуче, проте остаточний тариф поки не затверджений і буде компромісним. Про це повідомила заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Наталія Макогон в ефірі телеканалу "Київ".

За словами Макогон, на сьогодні метрополітен столиці працює у збиток, а собівартість проїзду в підземці становить понад 20 гривень. Вона зазначила, що при цьому нова ціна на проїзд у метро буде компромісною.

Чиновниця сказала, що метрополітен вже направив усі необхідні документи в профільний департамент по транспорту. Тепер питання щодо вартості проїзду аналізуватимуть економісти та фахівці Управління цінової політики Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, на останній сесії Київради комунальні перевізники Києва звернулися до міської влади з вимогою підняти тарифи на проїзд у громадському транспорті, зокрема - проїзд у метро до 21 гривні, а проїзд в електричці - до 78 гривень.

Вони заявили, що працюють у збиток і понесли величезні фінансові втрати під час жорстких карантинних обмежень, коли проїзд у громадському транспорті був можливий тільки за спеціальними перепустками.

Міський голова столиці Віталій Кличко також заявляв, що собівартість проїзду в громадському транспорті Києва нині становить 15 гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в центрі Києва спалили прапор ЛГБТ перед початком маршу трансгендерів.

Читайте також про відповідь Кличка на атаки Зеленського.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

28 травня 2021, 10:35

Хватит что у меня за зеленую карточку МЕТРО 200 грн не вернули так и ещё и мало 25 гр за раз. Уберите льоготников пускай все платят по 5 грн и не надо будет не чего подымать. А то смториш больше половины в вагоне халявщиков.

Наталья

25 травня 2021, 19:55

В Париже, во многих регионах Франции, богатой страны, общественный транспорт бесплатный

Владимир

24 травня 2021, 13:46

на себестоимость влияют миллионные зарплаты управляющих менеджеров естественных монополий, которым и является столичный метрополитен.. необходим их жесткий контроль со стороны городских властей и правительства.. они (власти) должны должным образом контролировать численность популяции чиновников-управленцев и размеры их зарплат..!!! ..не соответствие размеров пенсий и зарплат, с ценой проезда в общественном транспорте - налицо ..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися