В Київ приїхало сучасне медичне обладнання на понад 10 мільйонів гривень

Обладнання приїхало з Варшави

Столиця отримала від мерії Варшави в якості гуманітарної допомоги сучасне дитяче реабілітаційне обладнання. Його загальна вартість понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Київська міська рада. 

Мер Варшави Рафал Тшасковський запропонував допомогти в закупівлі необхідного обладнання у січні цього року, коли відвідав Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю.

Із сучасного дитячого реабілітаційного обладнання передали, зокрема, кабіни з тренажерною драбиною та обладнанням, реабілітаційні столи з електричним регулюванням висоти, динамічні та статичні вертикалізатори, стоячі каркаси для дітей. Також пристрій для навчання ходьбі з динамічним розвантаженням й електричною біговою доріжкою, багатофункціональний стіл для мануальної терапії рук, інтерактивну підлогу та інше.

Це обладнання встановлять у Центрі комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей і осіб з інвалідністю Подільського району. А робота для механічної підтримки ходьби – в Київському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що кардіохірурги в Києві здійснили успішну та унікальну операцію, яка врятувала 11-річного хлопчика. У віці 2 місяців йому вперше була проведена радикальна корекція загального артеріального стовбура.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися