На ярмарку у Ботанічному саду у Києві збиратимуть гроші для ЗСУ (ФОТО)

Що пропонують відвідувачам за донати

Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України запрошує на виставку-ярмарок "Різдвяний вернісаж у Ботанічному саду", де збиратимуть гроші на Збройні сили України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

"З початком повномасштабної війни для нашого відділу акліматизації плодових рослин найпріоритетнішим завданням є допомога ЗСУ!!! І цим наш колектив займається не епізодично, а щодня!!! Запрошуємо усіх на виставку-ярмарок "Різдвяний вернісаж у Ботанічному саду", де наш відділ вже вкотре бере активну участь. Усі кошти із продажу продукції відділу будуть перераховані на допомогу нашим воїнам", — йдеться у повідомленні Ботанічного саду.

За донат на ЗСУ відвідувачі зможуть продегустувати:

·     різні напої (квас з квіток бузини, енергетичний та підбадьорюючий напій з квіток чорнобривців, компот з кизилу, різні фруктові чаї, сиропи з кизилу та хеномелесу, прохолодний напій та запашний чай з лимонника китайського, сік яблучний власного виробництва);

·     сухофрукти (кизил, жимолость, хеномелес, айва, псевдоцидонія, груша, яблука, гарбуз);

·     джеми з різних плодів нетрадиційних культур (азиміна, айва, аронія, бузина, глід, жимолость, калина, каштан їстівний, кизил, лохина, малина, ожина, персик, псевдоцидонія, хеномелес);

·       квіткові сиропи з різноманітних рослин (ґліцинія китайська, ялиця біла, півонія кущова, акебія п'ятірна, бузок звичайний, лимонник китайський, маслинка багатоквіткова, черемха звичайна, лаванда вузьколиста, бузина чорна);

·       грузинський десерт – пеламуші з кизилу, жимолості, айви, хеномелесу та псевдоцидонії;

·       чізкейк з кизилом та жимолостю;

·       пиріг з кизилом, айвою та жимолостю;

·       щербет з різноманітними сухофруктами (айва, кизил, хеномелес, гарбуз, псевдоцидонія);

·       чурчхела з соку кизилу, айви, хеномелесу, жимолості.

Охочі зможуть не лише дегустувати, а й придбати всю цю продукцію.

На виставку-ярмарку запрошено ГО "Фундація жінок пасічниць", де ними буде представлено різні сорти натурального меду, забрус, медові стільники (соти), горішки в меду, квіткові чаї з лікарських, ефіроолійних рослин, воскові крем-бальзами для обличчя, рук, тіла.

У благодійному ярмарку також візьмуть участь активні студенти природничого факультету Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Виставка-ярмарок "Різдвяний вернісаж у Ботанічному саду" відбудеться цими вихідними, 23-24 грудня. Регламент заходу: 10:00–16:00. Місце проведення: корпус №6.

Нагадаємо, у Києві на Співочому полі відкрилася казкова Резиденція Святого Миколая. Відвідувачам пропонують цікаву розважальну програму з фотосесіями, майстер-класами та іншими заходами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний комплекс "Експоцентр України" (ВДНГ) презентував виставку льодових скульптур, створених за мотивами казки Ганса Крістіана Андерсена “Снігова королева”. На створення 15 приголомшливих льодових скульптур та композицій майстри витратили 100 тон льоду. На відвідувачів чекають магічна гра світла та музики. Фото локації дивіться за посиланням.

Читайте також, куди піти з дитиною у Києві під час різдвяних та новорічних свят.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися