Прокурори знайшли окупанта, який стріляв у мирного жителя Київщини

Він відкрив вогонь з автомата по беззбройному мешканцю села

Поліція оголосила про підозру військовослужбовцю російської армії. Його звинувачують у порушенні міжнародних законів та воєнних норм. Особливо йому приписують напад на цивільного мешканця Київщини.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що підозрюваний — військовослужбовець четвертої десантно-штурмової роти другого батальйону 83 окремої десантно-штурмової бригади Східного військового округу збройних сил росії.

Під час окупації села Козаровичі Вишгородського району в березні 2022 року підозрюваний відкрив вогонь з автомата по беззбройному мешканцю села, який займався доглядом за домашнім господарством, поранивши його у ногу.

Військовослужбовець держави-агресора залишив чоловіка, не надавши йому медичної допомоги. Не зважаючи на те, що через окупацію швидка допомога не могла дістатися до пораненого, чоловіку пощастило вижити, першу допомогу надав сусід, — йдеться у повідомленні.

Підозрюваному загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Київщині засудили командира бойової машини рф, який катував та імітував страту цивільних мешканців. Його засуджено до 10 років позбавлення волі. 








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися