У Києві різко зростуть ціни на продукти: скільки доведеться заплатити

В українській столиці найближчим часом очікується різке подорожчання цін на продукти у магазинах

В українській столиці найближчим часом очікується різке подорожчання цін на продукти у магазинах. Про це стало відомо із коментаря, який дав член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін в ефірі національного телемарафону.

За його словами, різкого подорожчання продуктів не буде, але традиційно зростатимуть ціни на овочі, м'ясо та молочні продукти – за місяць до цінників додаватиметься по 1,5-2%.

Щодо яєць, то вони можуть навіть подешевшати, вважає експерт. Так, якщо українські виробники не зможуть продавати за кордон яйця, ціни на цей продукт в Україні впадуть. Крім того, хліб, найімовірніше, триматиметься за нинішніх цін, адже був хороший урожай.

Молочка до весни теж трохи зростатиме в ціні, каже експерт. Потім настане період збільшення обсягів молока та ціни стабілізуються.

Вартість імпорту буде прив'язана до двох головних факторів – стійкості української гривні та ситуації на кордонах України, де продовжується блокада вантажних пунктів пропуску.

Є чітка різниця між імпортними продуктами, де все залежить від курсу долара та відкритості кордонів, та внутрішнім ринком, який йтиме невеликого зростання цін у зв'язку з витратами на зберігання. А так – ціни будуть досить стійкими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


алекс

26 грудня 2023, 14:20

Журналюг за такі "шапки" треба на місці вбивати!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися