У КМВА відповіли, чи роздаватимуть повістки на блокпостах у Києві: деталі

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, чи роздаватимуть повістки на блокпостах, які розгорнули в українській столиці в рамках навчань

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, чи роздаватимуть повістки на блокпостах, які розгорнули в українській столиці в рамках навчань. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дали журналістам видання ТСН у прес-службі КМВА.

За словами чиновників, у період навчань на блокпостах, що тимчасово з'явилися в місті, не передбачено роздачі повісток.

На тимчасових блокпостах проводяться навчання Угруповання сил та засобів оборони міста Києва. Складові підрозділи навчань мають чітко прописаний план заходів, зокрема, відпрацювання перевірки транспорту, документів, елементів захисту блокпоста, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи. Ці навчання є відпрацюванням заходів безпеки.

Щодо роздачі повісток на тимчасових блокпостах, то згідно з планом навчань, видавати їх там не повинні, але ніхто не завадить представникам ТЦК та СП бути присутнім на такому блокпоста.

"Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, згідно зі своїми функціональними повноваженнями, не виконують функції безпеки. Але згідно з чинним законодавством та правовим режимом військового стану, представники ТКЦ та СП мають право здійснювати свою безпосередню діяльність на території міста Києва дозволеним законодавством способом", - пояснюють у прес-службі КМВА.

Там зазначають, що їм невідомо про роздачу повісток на тимчасових блокпостах.

"За детальною інформацією про місця та кількість вручених повісток просимо звертатися до районних Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки", - сказано в повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися