Щоб усунути протікання у київському метро долучили науковців

Мета цієї програми полягає в повному усуненні потенційно небезпечних процесів

Науковці допомагають усувати протікання у столичному метрополітені. Фахівці Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України співпрацюють зі Службою тунельних споруд і колії КП "Київський метрополітен" з 1998 року.

Про це повідомили в Національній академії наук України.

Науковцям Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України належить технологія "Геополімеркомпозит", що дає змогу розв’язати одну з найважчих проблем будівництва тунелів — надійно хімічно закріпити зони плавунів і тектонічних розломів. 

Ця розробка усуває дефекти конструкцій, перетворюючи їх на монолітні зони, закріплюючи конструкції (зокрема, масиви ґрунту) та гідроізолюючи їх. Результат використання технології – надійна система гідроізоляційного захисту конструкцій з одночасним їх укріпленням, - йдеться в повідомленні. 

Мета цієї програми полягає в повному усуненні потенційно небезпечних процесів у структурах тунелів. За 35 років співпраці з Київським метрополітеном було виконано багато запланованих та аварійних робіт, включаючи великі роботи з ліквідації проривів води (до 100 м3/год) із виносом ґрунтів. Розроблені технології, зокрема "Геополімеркомпозит", було успішно використано на кількох ділянках тунелів Харківського метрополітену.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що стало відомо, як працюватиме київський метрополітен під час новорічних свят. У зв'язку з тим, що в ніч з 31 грудня на 1 січня комендантську годину в Києві скасовувати не будуть, то змін у роботі підземки та розклад руху поїздів – не буде.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися