Київська міська електричка отримає поїзда зі Швейцарії: подробиці

Заступник глави Офісу Президента України Кирило Тимошенко заявив, що швейцарська компанія Stadler передасть нашій країні поїзда для тестування програми City Express для Києва. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна".

Тимошенко зазначив, що проект City Express в Києві є одним з найбільш важливих інфраструктурних проектів програми "Велике будівництво". "Укрзалізниця" вже підписала меморандум про локалізацію в Україні заводу з виробництва поїздів вищезгаданої швейцарської компанії.

Він зазначив, що вони вже вибрали локацію в Україні, а проект, який починають влади, необхідний для Києва і яру агломерації. Комфортабельні поїзди зі стиками до метрополітену повинні розвантажити під'їзди до столиці. Уже в цьому році Stadler планує передати нашій країні один або два потяги для тестування.

Нагадаємо, що в Києві планують розвивати приміське сполучення з великими містами в рамках проекту City Express, який передбачає інтеграцію залізниці з міським транспортом столиці. В Інституті Генерального плану Києва планують створити суміжну мережу приміської та міської електрички.

Також навколо міста планують побудувати нову окружну дорогу протяжністю майже 150 кілометрів, яка повинна буде розвантажити більш як 70% вантажного трафіку, що сьогодні йде через Київ.

Нова Київська обхідна дорога з'єднає між собою найбільші міста Київської області, а саме - Ірпінь, Васильків, Обухів, Ворзель, Бориспіль і Бровари. Також водіям не доведеться їхати на лівий берег Києва з правого через центр міста.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що нову об'їзну дорогу Києва будуватимуть американці.

Читайте також про новий тариф на газ для киян на рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися