Київщина стане першою, де створять мапу меморіальний памятних місць

Київщина стане пілотним регіоном

Державне агентство розвитку туризму представило план меморіалізації значущих місць пам'яті в Україні. Ініціативу планують реалізувати спочатку на території Київської області.

Про це сповіщає пресслужба відомства.

Київщина стане пілотним регіоном, де прокладуть маршрути місць вшанування пам’яті та героїзму українського народу. Кінцева мета Концепції – створення мапи локацій, які стануть новими форпостами національної пам’яті, до яких у майбутньому приїжджатиме багато українців та іноземців.

Як зазначила Голова Державного агентства розвитку туризму, Мар’яна Олеськів, війна сформувала нову соціальну парадигму – місця вшанування пам’яті та героїзму українського народу.

Сьогодні в Україні з'являється все більше таких місць і обов'язок держави - супроводжувати і розвивати цей процес, який стане одним із найважливіших соціокультурних явищ на багато наступних декад. Безумовно, процес створення подібних маршрутів потребує ще ширшого експертного кола та тривалих дискусій, позаяк тематика є тендітною й стосується великої кількості українців. Ми маємо дбати вже зараз, щоб ніколи ніхто не забув про високу ціну української свободи й незалежності, - наголосила очільниця ДАРТ.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 28 грудня в мережі з'явився офіційний трейлер фільму під назвою "Незавершений політ", який розповідає про загибель очільника МВС Дениса Монастирського.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися