Росія масовано атакувала Київ ракетами: є прильоти та загиблі (Фото)

Російські окупанти масовано атакували українську столицю ракетами вранці 29 грудня

Російські окупанти масовано атакували українську столицю ракетами вранці 29 грудня, є прильоти, загиблі та поранені. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації на її ресурсах.

За словами начальника КДВА Сергія Попка, Противник застосував боєприпаси типу "Shahed", що баражирують, крилаті ракети Х-22/Х-32 зі стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, балістичні ракети, С-300, крилаті ракети Х-101/Х55 -95 МС, ае -47М2 "Кинжал" з МІГ-31К. У Києві повітряна тривога оголошувалась тричі і тривала майже 5 годин. Під час останньої тривоги столицю було атаковано кількома десятками ракет різного типу. Вони заходили на місто хвилями та за різними напрямками. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом було вражено понад три десятки повітряних цілей. Але внаслідок такої масованої ракетної атаки у столиці, на жаль, є руйнування та потерпілі.

Пошкоджено будівлю станції метро Лук'янівська, вхід до метро закрито, поїзди проїжджають станцію без зупинок. Інші наслідки по районах столиці:

У Подільському районі: спалах складу на площі орієнтовно 3000 м2. Працює ДСНС. У Святошинському: зафіксовано загоряння незаселеного багатоповерхового будинку; займання трьох автомобілів. Обидві пожежі ліквідовано.

У Шевченківському: спалах у недобудованому бізнес-центрі; ушкодження житлового будинку; займання на території гаражів (ліквідовано); пожежу біля складських приміщень; на території нежитлової забудови.

У Дарницькому р-ні: пошкодження багатоповерхового житлового будинку; одного приватного будинку. Без пожеж.

Загалом, на цю хвилину у столиці зафіксовано двох загиблих та 18 постраждалих. Пораненим надається медична допомога.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/3986


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися