На Київщині кардинально покращили проїзд транспорту: подробиці

В Ірпені на території Київської області кардинально покращили рух транспорту

В Ірпені на території Київської області кардинально покращили рух транспорту – йдеться про відкриття Гостомельського шосе, яке запустили після ремонту. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував міський голова Олександр Маркушин.

За його словами, на дорозі нанесено тимчасову розмітку, встановлено дорожні знаки, є тротуари та велосипедна доріжка. На перехрестях Гостомельського шосе з іншими автошляхами облаштували три кругові розв'язки.

Встановлено зупинки громадського транспорту, на узбіччях є зливи. На мосту, через який пролягає дорога, відновили паркан. Згодом на шосе вкладуть ще один шар асфальтного покриття. Але вже зараз Гостомельське шосе транспорт може в'їжджати із Гостомелю до Ірпіня.

Нагадаємо, що в українській столиці з 18 грудня кардинально змінюють систему оплати проїзду в київському метрополітені - починаються компенсації за вимушені пересадки на станції метро " Либідська". Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Київпастранс". За словами чиновників, з 18 грудня почне працювати система компенсації поїздок через вимушені пересадки на станції метро "Либідська". Проїзд коштуватиме не більше ніж 8 гривень. Місто компенсує проїзд у тимчасових маршрутах №№ 2-М, 60, 43-К та додаткові поїздки до метро на синій гілці.

Тож якщо скористатися автобусом 2-м із Теремків до Либідської, а потім доїхати до центру на метро – одна з двох витрачених поїздок повернеться на карту. Навіть за 2 чи 3 вимушені пересадки, все одно пасажир оплачує лише одну поїздку. Але час у дорозі не повинен перевищувати дві години, щоб компенсація спрацювала. Компенсація діє для пластикової та цифрової карти та QR-квитків, створених з поїздок. Карту потрібно валідувати у наземному транспорті та метро під час кожної пересадки. Поїздки за вимушені пересадки повернуться на карту вже наступного дня.

Джерело: https://t.me/markushyn/5950


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися