У центрі Києва розпочнуть дуже важливе будівництво: подробиці (Фото)

У центральній частині української столиці на вулиці Десятинній розпочнуть дуже важливе будівництво

У центральній частині української столиці розпочнуть дуже важливе будівництво — до кінця 2024 року планують відреставрувати прибутковий будинок по вулиці Десятинній, 14. У ньому проживали художники Михайло Врубель, Володимир Орловський, Вільгельм Котарбінський та родина Прахових (діячі української культури ХІХ-ХХ століть), передає Суспільне.

Замовником виступає Київський науково-методичний центр з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури та заповідних територій (КНМЦ), а переможець тендеру – ТОВ "Централь".

Відповідно до умов договору на період будівництва узгоджено 70 відвідувань фахівців, на об'єкті працюватимуть архітектор, технолог та інженер, а очікувана вартість робіт становить 149 тис. 520 гривень.

Виконати роботи планують до 31 грудня 2024 року.

Будинок №14 на вулиці Десятинній є пам'яткою архітектури, історії монументального мистецтва місцевого значення. Його збудували в 1857 році, і він складається з головного будинку та флігеля.

Спочатку флігель був одноповерховим кам'яним будинком, проте пізніше головному особняку добудували третій поверх за проектом Г. Шлейфера, а флігель отримав дерев'яний другий поверх за проектом А. Крауса.

Зараз у головному особняку розташовується Державна служба України з питань праці, а флігель грається.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися