Столичних блогерів покарають за зйомку влучань ракет у Києві (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві викрили блогерів, які опублікували відео ворожих "прильотів" по столиці у вівторок, 2 січня. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, четверо киян незаконно поширювали інформацію про наслідки потужної ракетної атаки та обстрілів дронами-камікадзе Києва. Зранку 2 січня вони здійснили несанкціоновану відеозйомку ворожих "прильотів" по столиці та оприлюднили ці медіафайли у соціальних мережах.

"Ці відео миттєво "підхопили" численні пропагандистські пабліки країни-агресора та інформресурси спецслужб рф, зокрема Телеграм-канал Шарія, якому інкримінують державну зраду. Отриману інформацію окупанти та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву", — заявили в СБУ.

За місцями проживання блогерів знайшли мобільні телефони, які вони використовували для фіксації та поширення забороненого контенту. Наразі тривають комплексні перевірки, за результатами яких буде вирішуватись питання щодо притягнення винних до відповідальності. У Службі безпеки України вкотре наголосили на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів. Публікація таких медіафайлів розцінюється як коригування ворожого вогню, за що передбачено покарання до 12 років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали колишнього державного службовця за роботу на російські спецслужби. Затриманий проводив інформаційні диверсії проти України. Ним виявився колишній український посадовець, який раніше працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості України. Після звільнення з державної служби у 2014 році він почав позиціонувати себе як "політексперт" та автор видань, в яких вихваляв агресивну політику Кремля щодо України.

Читайте також, як у Києві під час ракетних обстрілів камери "засвітили" роботу ППО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися