У Києві знесуть величезний завод: на його місці розпочнуть масштабне будівництво

В українській столиці планують знести завод "Більшовик" біля станції метро "Шулявська"

В українській столиці планують знести завод "Більшовик" біля станції метро "Шулявська" - на його місці збудують житлову та комерційну нерухомість. Про це стало відомо з коментарів, які дав забудовник Олексій Баранов в інтерв'ю виданню Liga.

За його словами, вже розроблено планування архітектурних будівель та є цікаві ідеї.

Презентація відбудеться у лютому чи навесні. Проект передбачає будівництво 400 000 квадратних метрів житлової нерухомості та 360 000 комерційної. Забудова переважно середньоповерхова, з великою площею та пішохідними вулицями.

Завод Більшовик у жовтні 2021 року був приватизований за 1,43 млрд грн, але вже у січні Печерський суд Києва заарештував усю нерухомість підприємства та його акції.

Ініціатором рішення стало Державне бюро розслідувань: там вважають, що завод продали надто дешево.

Головна цінність заводу – його територія, він займає 35 га біля Шулявського мосту у Києві. Саме столична земля приваблювала інвесторів. Переможцем конкурсу став консорціум – компанія UDP Андрія Іванова та Василя Хмельницького та A Development Олексія Баранова.

Покупці та Фонд держмайна звинувачення у заниженій ціні заперечували. Ціна в 1,43 млрд грн – ринкова, якщо врахувати велику кількість судових справ навколо заводу, арешт майна та 800 млн грн боргу. Якби ціна була занижена, покупців на аукціоні було б понад три.

Читайте также