На Київщині показали, як відновлюють зруйнований росіянами будинок

Відновлення розпочалося восени

В Ірпені на Київщині проводиться повний ремонт 15-тиквартирного житлового будинку за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Відновлювальні роботи наразі практично завершені та перебувають на останній стадії.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що будинок за адресою: вул. Університетська, 2к, зазнав значних ушкоджень навесні 2022 року під час повномасштабного вторгнення російських військ. У ньому була зруйнована покрівля, пошкоджені стіни та фасад, вибиті вікна і двері. Квартири стали непридатними для проживання.

У планах щодо багатоповерхової будівлі передбачено повне відновлення пошкоджених конструкцій, встановлення нових вікон та дверей, заміну інженерних мереж і встановлення нових лічильників води. Крім цього, планується провести внутрішні ремонтні роботи та вдосконалення ізоляції та оздоблення фасаду.

Відновлення розпочалося восени. Спочатку підрядник виконав демонтаж зруйнованих конструкцій після чого розпочав роботи з облаштування покрівлі, відновлення зовнішніх стін та опорядження внутрішніх приміщень. Наразі роботи вже виконані на 90%, — йдеться у повідомленні.

Триває підключення газу, невдовзі розпочнеться встановлення міжкімнатних дверей, сантехніки. Також у підсумку — вивезуть будівельне сміття. В адміністрації зауважили, що коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на Київщині буде відновлено 97 об'єктів. Це житлові будинки, заклади освіти та укриття.

"Коментарі" писали, що Бородянська громада Київщини – одна з тих, які найбільше постраждали від рук окупантів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися