Метро на Троєщину і Виноградар: Кличко назвав терміни відкриття

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів про те, коли планується відкриття нових станцій метро на житловий масив Виноградар, а також нової лінії підземки на Троєщину. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

За словами мера столиці, компанія "Київметробуд" гарантувала, що до кінця 2021 року на Виноградарі відкриють одну станцію метрополітену. З 1300 метрів тунелю вже пройдено 900. Він зазначив, що залишилося ще кілька речей і є деякі порушення за термінами, проте як мінімум одна станція повинна бути відкрита.

Кличко підкреслив, що усі роботи профінансовані і ніяких проблем бути не повинно, а тому станцію "Мостицька" на Виноградар повинні будуть відкрити до кінця 2021 року.

Щодо метро на Троєщину градоначальник нагадав, що його неможливо побудувати без відкриття Подільсько-Воскресенського моста, який досі недобудований. Він сказав, що метро закладено в "тілі" моста, а сьогодні тривають проектні роботи. Кличко підкреслив, що не розповідатиме казок і сказав, що метро на Троєщину можна побудувати за 4-5 років.

Він зазначив, що міст не встигли закінчити до кінця 2021 року через пандемію, коли не змогли приїхати іноземні фахівці. Через тиждень повинні відкрити з'їзди на правому березі на вулиці Верхній Вал і Нижній Вал на Подолі.

Нагадаємо, що Подільсько-Воскресенський міст будують з 1994 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві з'явиться фан-зона для перегляду матчів збірної України на Євро-2020.

Читайте також про закриття входу на станцію метро "Осокорки" через встановлення нових турнікетів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


аом

7 червня 2021, 11:25

ти ще шось можеш взагалі розповідати, бандит

Сергей

7 червня 2021, 11:24

Уже одну станцию откроют Мостицкая в 2021 году! ))) Не знаю, каким местом они там думали, когда название придумывали, т.к. улица Мостицкая находится довольно далеко, а под боком станции расположен Квазар микро. А проспект Правды в каком? На следующие выборы, я так понимаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися