У Києві встановлять рекорд за тривалістю перебування у холодній воді

Повідомили, скільки планує рекордсмен перебувати у воді

6 січня на Водохреще у Києві відбудеться встановлення рекорду України в екстремальній номінації – "Найтриваліший час перебування по груди у холодній воді взимку з декламуванням віршів".

Про це розповіла очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Журналіст Олег Пономарьов з Кривого Рогу, редактор видання "Кривий Ріг на долонях", планує встановити рекорд, приїхавши до Києва за запрошенням Національного Реєстру Рекордів. Він збирається виконати давню традицію на свято Водохреща - спочатку зануриться у воду Дніпра, а потім планує перебувати в ній приблизно півгодини, читаючи вірші - як свої власні твори, так і твори українських поетів-класиків. Експерти під час цієї події виміряють температуру води, яка, за прогнозами, буде становити приблизно +2 градуси Цельсія.

Олег Пономарьов займається моржуванням 15 років, уже долучив до гартування всю свою родину – дружину та п’ятеро дітей (троє синів та дві доньки). Рекорд Олег Пономарьов присвячує пам’яті Заслуженого тренера України, засновника бійцівського клубу "Барс", Володимиру Коржаку, з яким товаришував багато років.

Зазначимо, "Коментарі" писали, що у Києві людей закликають утриматися від купання у водоймах під час святкування Водохреща цього року.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися