У Києві назвали найбільш затребувані вакансії минулого року

За послугами зверталися понад 28 тисяч громадян

Торік столична служба зайнятості працевлаштувала понад 6,5 тисяч людей. Найчастіше роботодавці міста потребували працівників сфери торгівлі та послуг.

Про це повідомила Столична служба зайнятості.

До Київського міського центру зайнятості протягом минулого року за отриманням послуг звернулися майже 28 тисяч громадян, зокрема, 5,5 тис. представників соціально вразливих категорій населення, які потребують додаткових гарантій у працевлаштуванні: ветеранів, людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб.

Наразі 6,5 тис. громадян забезпечено роботою. Також 908 осіб отримали позитивні рішення за програмою "Власна справа" на загальну суму 220 млн грн та 35 за програмою "Грант для ветеранів" на суму 15 млн грн. Загалом, коштом грантових програм буде створено 1822 нові робочі місця;

26,3 тис. громадян отримали профорієнтаційні послуги.

Популярні вакансії

Найчастіше роботодавці столиці потребують працівників сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронники). Стабільно високий попит мають кваліфіковані робітники: водії автотранспортних засобів, електромонтери, слюсарі різних спеціальностей, швачки, електрогазозварники, робітники з комплексного обслуговування будинків, маляри. У попиті професіонали: сестри і брати медичні, вчителі, вихователі, фармацевти, інженери, лікарі, психологи. Середня зарплата у вакансіях становить 14 тис. гривень.

Але є вакансії з набагато вищим рівнем заробітної плати, та водночас з високими вимогами. Наприклад, інженеру з програмного забезпечення комп’ютерів та фахівцю з розробки та тестування програмного забезпечення пропонують 110 тис. грн; інженеру-програмісту 100 тис. грн; журналісту 49 тис. грн; інженеру з охорони праці 47 тис. грн; кухарю 44 тис. грн; водію 43 тис. грн.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися