У Києві пішов із життя родич Івана Франка: подробиці (Фото)

В українській столиці пішов із життя правнук видатного українського письменника Івана Франка Юрій Юрачковський, якому було 72 роки

В українській столиці пішов із життя правнук видатного українського письменника Івана Франка Юрій Юрачковський, якому було 72 роки. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка у соціальних мережах.

Відомо, що Юрачковський помер 3 січня. Народився 1951 року, закінчив Київську ЗОШ №92 імені Івана Франка. Він здобув освіту в Київському державному університеті імені Тараса Шевченка на фізичному факультеті, працював інженером в Інституті геронтології, а згодом старшим науковцем в Інституті кібернетики АН України.

У 2001 році вченим виїхав на роботу в США, де пропрацював 10 років. Юрій Юрачковський був чемпіоном та володарем кубка України з бриджу, а 2003 року посів друге місце на чемпіонаті у Нью-Йорку.

Нагадаємо, що у Фастівській громаді на території Київської області діє безкоштовне соціальне таксі – скористатися послугою можуть маломобільні громадяни. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Фастівської міської ради. За словами чиновників, слуга надається в межах Фастівської міської територіальної громади не більше трьох разів на місяць. Користуватися транспортною послугою можуть люди з інвалідністю, в т.ч. діти, особи з вадами опорно-рухового апарату, військовослужбовці та інші соціально вразливі категорії населення. Перевезення не здійснюється до магазинів та ринків, інших закладів та установ з метою вирішення побутових питань. Соціальне таксі може використовуватись для транспортування до лікарні, реабілітаційного центру, ЦНАП тощо.

Скористатися послугами соціального таксі можна у робочі дні: з понеділка по п'ятницю, з 08.00 до 17.00, крім офіційних святкових та неробочих днів. Для отримання транспортної послуги одержувачу або довіреній особі необхідно звернутися до Фастівського міського терцентру (вул. Героїв Чорнобиля, 13). Деталі за телефоном: (04565) 5-14-56, 0731816044.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися