На Київщині на розчищення річки витратять 11 млн гривень

Природоохоронці вважають це рішення недоцільним

Басейнове управління водних ресурсів середнього Дніпра на Київщині проводить очищення річки Безіменна. Фінансування цих заходів, яке становить понад 11 мільйонів гривень, було забезпечено за рахунок коштів, виділених з державної програми захисту від повеней та паводків.

Про це повідомляє у Facebook Українська природоохоронна група (UNCG).

У природоохоронній організації UNCG зазначили, що розчистки річок — одні з найбільш поширених та найменш доцільних заходів, які здійснюються за "екологічні" кошти бюджету. Це боротьба з наслідками, що має короткостроковий ефект.

Адже вирішити питання якості води можна лише комплексним шляхом — перестати незаконно розорювати водозбори та прибережні смуги, демонтувати непотрібні греблі, боротися з незаконним забрудненням стоків та надмірними водозаборами для зрошення, — йдеться у повідомленні.

Спеціалісти відмічають, що часті роботи з розчисткою водойм можуть мати негативний вплив на вже існуючі водні та прибережні екосистеми, фактично перетворюючи річки у канали з очищеними берегами. Також природоохороці вважають, що аргументація, чому треба чистити цю річку саме зараз не відповідає дійсності. Вона занадто мала і не може спричинити паводки.

 "Коментарі" писали, що у Білоцерківському районі Київської області підприємство роками незаконно розводить рибу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися