На величезному водосховищі у Київській області незаконно розводять рибу

Що відомо про самовільне використання водойми

У Білоцерківському районі Київської області підприємство роками незаконно розводить рибу. Подробиці розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, мова йде про Косівське водосховище. Площа п’яти земельних ділянок з розташованим на них водним об’єктом становить 378 гектарів. Підприємство, яке спеціалізується на риборозведенні, понад шість років протиправно користувалося цим водосховищем.

"Товариство займалося господарською діяльністю на підставі Режиму рибогосподарської експлуатації. Згідно із законодавством, це не є дозвільним документом для використання водного об’єкта та земель під ним. Таким чином, використовуючи природні ресурси, суб’єкт господарювання не сплачує кошти за їх оренду, що призводить до недоотримання надходжень до відповідних бюджетів", — заявили у Київській обласній прокуратурі.

Білоцерківська окружна прокуратура в судовому порядку вимагає від підприємства припинити незаконне використання Косівського водосховища для рибогосподарської експлуатації та повернути його державі. Господарський суд Київської області відкрив провадження за позовом про усунення перешкоди у користуванні та розпорядженні водним об’єктом та землею під ним.

Нагадаємо, у Києві озеро Вербне перетворюють на зону відпочинку. Водойма розташована на Оболоні між станцією метро "Почайна" та Північним мостом, між вулицею Приозерною та проспектом Бандери. Площа дзеркала озера Вербне становить 16,4 гектарів. На берегах водойми є пляж з відповідною інфраструктурою. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва триває будівництво парку на Йорданському озері. Підрядник працював у парку до 30 грудня 2023 року та встиг завершити низку робіт з благоустрою зони відпочинку. Дивіться відео, які роботи з благоустрою в парку на Йорданському озері вже виконали.

Читайте також, що у Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


І

11 січня 2024, 18:02

Дивно стільки років не помічали аж на тобі, помітили. Щось не поділили чи як? Максимум зміниться тільки власник риби.

Андрій

11 січня 2024, 13:27

Підсумок привласнити все За що воювати якщо в Україні все приватне

Віктор

10 січня 2024, 19:58

Це рейдерські захоплення з боку державних структур, коли вся країна у війні, прокурори займаються рейдерством! Люди працюють на цьому водоймі з 2001 року, зараз захищають свою країну а прокурори негідники займаються рейдерством, через суди, це жесть!!!

123456

10 січня 2024, 11:55

Скоро буде ще незаконное высаживание леса, ремонт дороги, разведение пчел.....

Андрій

9 січня 2024, 16:44

Це нагле рейдеоське захопленя. Люди роками вирощували рибу а тепер хтось нашару хоче це все привласнити через суд!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися