У Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі

Що відомо про наслідки обстрілів для екології столиці

У Києві внаслідок ранкової ракетної атаки пошкоджень зазнали ділянки Святошинського та Дарницького лісопаркових господарств. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів, передають "Коментарі".

За його словами, внаслідок ракетних обстрілів Києва на території комунального підприємства "Святошинське лісопаркове господарство" пошкоджено десятки дерев. Також пошкоджень зазнала ділянка на території комунального підприємства "Дарницьке лісопаркове господарство". Тут на галявині утворилася вирва глибиною близько трьох метрів.

"Російські атаки з повітря не тільки призводять до руйнування інфраструктури в місті, але продовжують нищити нашу природу. Сьогодні внаслідок ранкової масованої атаки пошкоджень зазнали близько 80 дерев у Святошинському лісопарковому господарстві. Також ракета впала на території Дарницького лісопаркового господарства. Вона не розірвалася, однак утворила глибоку вирву глибиною близько трьох метрів", – розповів Прокопів.

Директор Департаменту захисту довкілля Київської міської державної адміністрації Олександр Возний повідомив, що у новому сезоні лісопаркові господарства, крім планових висадок, додатково заліснять ділянки, пошкоджені ракетною атакою.

"Минулого року на території міських лісів наші комунальники планово висадили 321 тисячу сіянців, заліснивши 13,5 га території. Крім того, були додатково заліснені постраждалі ділянки", – сказав Возний.

Загалом у Києві з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів пошкоджено понад 1300 дерев у Святошинському лісопарковому господарстві та пів гектари лісних територій Дарницького лісопаркового господарства.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва внаслідок ракетних атак пошкоджені житлові будинки, автомобілі, церква та утворилася величезна вирва. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зранку тривали потужні ракетні обстріли. У кількох районах столиці через падіння збитих ворожих ракет сталися пожежі. Наразі відомо, що у багатоповерховому будинку в Солом’янському районі Києва, де сталася пожежа внаслідок ракетної атаки, рятувальники понад 130 мешканців вивели з будинку. Постраждали у Києві 49 людей, з них 43 — госпіталізовані. Дві людини загинули.

Дивіться також фото та відео наслідків обстрілів у Солом’янському районі Києва.

Читайте також про масштабні руйнування в Оболонському районі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися