На Оболоні набережну озера перетворюють на зону відпочинку (ФОТО)

Які роботи виконують на локації зараз

В Оболонському районі Києва озеро Вербне перетворюють на зону відпочинку. Фото локації оприлюднили Telegram-каналі "Життя Оболонь Київ", передають "Коментарі".

Озеро Вербне розташоване на Оболоні між станцією метро "Почайна" та Північним мостом, між вулицею Приозерною та проспектом Бандери. Це водойма штучного походження — колишній піщаний кар'єр. Площа дзеркала озера Вербне становить 16,4 гектарів. На берегах водойми є пляж з відповідною інфраструктурою.

"Озеро Вербне, яке нещодавно стало ландшафтним заказником місцевого значення, перетворюють у прогулянкову зону відпочинку. Там, де була дика природна зона внизу вздовж вулиці Приозерної, КП "Плесо" (на чиєму балансі і перебуває територія довкола озера), вмощує пішохідні доріжки з бруківки, встановляє лави та інші блага цивілізації", — йдеться у дописі до оприлюднених фото.

Нагадаємо, у Київській області в Чорнобильській зоні та річках частинах басейну Десни будуть різкі коливання рівнів води. Вони пов’язані зі зниженням температури повітря та триватимуть до 8 січня. У цей період у Київській області можливе затоплення прибережних територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва триває будівництво парку на Йорданському озері. Підрядник працював у парку до 30 грудня 2023 року та встиг завершити низку робіт з благоустрою зони відпочинку. Дивіться відео, які роботи з благоустрою в парку на Йорданському озері вже виконали.

Читайте також, що у Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися