У Київській області рівні води у річках зростуть: де можливі підтоплення

Синоптики попередили про небезпечні природні явища

У Київській області в Чорнобильській зоні та річках частинах басейну Десни будуть різкі коливання рівнів води. Про це попередили в Українському гідрометцентрі, передають "Коментарі".

За даними метеорологів, різкі коливання рівнів води повязані зі зниженням температури повітря та триватимуть з 3 по 8 січня. Через це у Київській області оголосили перший рівень небезпеки — жовтий.

"На Верхньому Дніпрі, пригирловій ділянці Прип'яті (зона ЧАЕС) та річках суббасейну Десни (Київська, Чернігівська, Сумська області) відбуватимуться різкі коливання рівнів води, обумовленні активними процесами льодоутворення і формуванням зажорних явищ, з можливим затопленням заплав на Верхньому Дніпрі (в межах країни) та верхніх ділянках Десни біля міста Новгород-Сіверський", — заявили в Укргідрометцентрі.

Окрім того, відбуватиметься подальше затоплення заплави на річці Снов з перевищенням небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення Великий Дирчин — Малий Дирчин та замерзання води на ній у Чернігівській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва триває будівництво парку на Йорданському озері. Відео зони відпочинку оприлюднила громадська активістка Аннабелла Морина. Підрядник працював у парку до 30 грудня 2023 року та встиг завершити низку робіт з благоустрою зони відпочинку. Дивіться відео, які роботи з благоустрою в парку на Йорданському озері вже виконали.

Читайте також, що у Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі.

Дивіться фото, як зима у Києві засипала дороги та вулиці столиці снігом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися