Мовний скандал у Києві: оштрафували таксиста, який відмовився обслуговувати українською

Таксист понесе грошове покарання

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь наклав штраф на скандального таксиста у Києві, який відмовився обслуговувати пасажирок українською мовою.  

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Прямий", повідомив його Офіс. 

Він має сплатити до міського бюджету 3400 грн. Штраф ще не сплачений, але хочу підтвердити громадянам України, що по кожному з таких фактів ми проводимо претензійну роботу, і якщо факти підтверджуються,  ми використовуємо весь арсенал Кодексу України про адміністративні правопорушення, - наголосив він.

Як повідомлялося раніше, у 2023 році на адресу Уповноваженого надійшло на 30% більше звернень громадян (3692) про порушення Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", ніж у 2022 році (2846).

Більше про скандал

У жовтні 2023 року в соціальних мережах поширилося відео інциденту. Дві пасажирки виклали відео, де водій таксі Bolt відмовився обслуговувати їх, відповівши російською мовою "Ви хворі люди" і вимагаючи їх покинути автомобіль та забрати свої речі.
В Офісі нагадують, що з детальним алгоритмом дій у разі порушення права на отримання інформації чи послуг державною мовою ви можете ознайомитися на сайті Уповноваженого.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Впродовж перших дев’яти місяців 2023 року Уповноваженому з питань державної мови відбулося 3015 звернень від громадян.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


игорь

9 січня 2024, 17:30

таксист молодец

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися