Киянин створив "капсулу життя", яка здатна врятувати людей під час ракетних обстрілів

Російські обстріли спонукають українських винахідників до розробок

Киянин створив модульну конструкцію "капсули життя", яка здатна врятувати людей під час ракетних обстрілів. Вона може витримати 99% уламків та дрібних осколків (до 5 мм) у результаті падіння або розриву будь-яких боєприпасів, але не розрахована на пряме влучання.

Про це повідомляє dev.ua.

Ця капсула є збірною сталевою конструкцією, розробленою для встановлення у квартирах багатоповерхівок, приватних будинках, офісних будівлях і приміщеннях.

У 2015 році у Сергія виникла ідея створити укриття, що надійно захищало б від зовнішніх впливів. Крім того, він планував, що ця конструкція може виступати як притулок під час землетрусу та функціонувати як сейфова кімната для тривалої відсутності вдома. Укриття збирається зі сталевих елементів, які зʼєднуються між собою болтами. Монтується укриття в приміщенні поруч зі стінами та кріпиться до неї.

Поки що є два варіанти укриття: для трьох і шести осіб. Ширина в обох конструкціях майже однакова, місце збільшується завдяки додатковій довжині, яка може бути будь-якою.

"Коментарі" писали, що на Київщині ввели в експлуатацію ще 2 мости, пошкоджені внаслідок військової агресії. Це мости на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися