Киянина, який осквернив ханукію на Майдані, судитимуть за розпалювання міжрелігійної ворожнечі

Чоловік зняв на камеру, як він чинить наругу над єврейським монументом

35-річному жителю Києва, який у грудні 2023 року осквернив встановлену на Майдані Незалежності найбільшу у Європі Ханукію, повідомлено про підозру. Зловмиснику загрожує штраф або покарання у вигляді ув'язнення.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

У грудні минулого року чоловіка з Київщини затримали після того, як він опублікував відео у соціальних мережах. На запису він знущався над єврейським монументом, встановленим до свята Хануки, а його дії супроводжували образами, спрямованими на євреїв. Жителя Київщини, який осквернив ханукію на Майдані, судитимуть за розпалювання міжрелігійної ворожнечі

Як зазначили у прокуратурі, лінгвістична експертиза підтвердила, що висловлювання фігуранта були спрямовані на розпалювання національної і релігійної ворожнечі та ненависті. Чоловікові оголосили підозру. Покарання за цією статтею передбачає штраф від 3400 до 8500 грн або позбавлення волі терміном до трьох років.

"Коментарі" писали, що у Києві у сквері на проспекті Правди собака бійцівської породи пошкодив молоді дерева, які посадили на честь загиблих жінок-військових.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися