Ціни на продукти у Києві різко зміняться: скільки доведеться платити

В українській столиці найближчим часом очікується серйозна зміна цін на різні продукти харчування

В українській столиці найближчим часом очікується серйозна зміна цін на різні продукти харчування. Про це стало відомо із коментаря, який дала головна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Світлана Черемісіна 24 каналу.

За її словами, найближчим часом подешевшати можуть рис, пшоно та гречка. Так, вартість гречки у січні знизиться на 5-7%. Тенденція зменшення вартості спостерігалася з жовтня. За цей період ціна впала вже на 10%. Ціна рису та пшона коливатиметься в межах 3-5%. Загалом у грудні-листопаді рис уже знизився в ціні на 0,9%, а пшоно впало в ціні майже на 6%.

Цінники на борошно не повинні суттєво змінитись, але вироби з неї підскочать у ціні. Збільшення вартості хлібобулочних виробів відбуватиметься поступово, а середня ціна зросте на 0,5-1% на місяць.

Нагадаємо, що в національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, чи варто очікувати відключення електроенергії в українській столиці у разі нових масованих ударів Росії чи різкого похолодання. Про це стало відомо із коментаря голови правління компанії Володимира Кудрицького. За його словами, навіть якщо ворог скористається періодом похолодання для здійснення нових масованих атак, колапсу в енергосистемі не буде. Саме такі періоди росіяни обирали перед своїми масованими атаками. Україна вже проходила це близько 20 разів.

"Це, звичайно, створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження будь-яких об'єктів, проте колапсу в енергосистемі не станеться. Ворог цього не досягне", - заявив Кудрицький.

Він додав, що низькі температури повітря завжди є випробуванням для будь-якої енергетичної системи. Однак цей період можна пройти без вимкнень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися