Оренда квартир у Києві дуже серйозно подорожчає: названо нові ціни

В українській столиці найближчим часом очікується серйозне подорожчання оренди квартир

В українській столиці найближчим часом очікується серйозне подорожчання оренди квартир. Про це стало відомо з коментарів, які дали оглядач ринку нерухомості Вікторія Берещак та експрезидент асоціації фахівців з нерухомості Юрій Піта 24 каналу.

За їхніми словами, нинішній ціновий спад та затишшя на ринку оренди тимчасові. Все зміниться в період більшої активності орендарів: ціни прогнозовано зростуть навесні 2024 року. Також підвищення середньої орендної вартості можливе у період "високого сезону".

Цілком ймовірно, що у 2024 році за умови, що ситуація не погіршиться, буде зберігатися тенденція до відновлення високого сезону, тому в серпні – вересні та частково у жовтні зростатиме вартість оренди у містах-мільйонниках через початок бізнес-сезону та навчального процесу .

Середнє зростання цін на оренду у Києві та містах-хабах можливе в межах 10 – 15% залежно від рівня попиту, а також від рівня реальної інфляції.

Українці й надалі віддаватимуть перевагу квартирам з 2 до 7 поверху, якнайдалі від енергетичних, критичних чи військових об'єктів. Крім того, цього року збережеться тенденція на активніше орендування дво- та трикімнатних квартир.

Київ та Львів стануть єдиними містами, де оренда помітно зросте навесні. Ринок оренди буде стабільним у більшості міст України без особливих змін. Винятки будуть Київ та Львів, бо навесні у цих містах може бути збільшення вартості оренди в межах 10%.

Це пов'язано з тим, що до Києва активно переїжджають з інших областей, що зумовлено високою діловою активністю та зростанням доходів громадян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися