На Київщині місцевий "Хатіко" щодня приходить на зупинку та чекає на повернення господарів

Влітку 2023 року пес прибився до бригади будівельників

У місті Переяслав Київської області проживає собака, яку влітку врятували робітники. Після від'їзду чоловіків із міста, вірна тварина щодня чекає та прагне знайти їх. Місцева громада вирішила знайти для цього українського Хатіко нову сім'ю.

Про це повідомила зоозахисна організація URSA.

Влітку 2023 року пес прибився до бригади будівельників. Тоді його шия була обмотана дротом, через що у тварини з’явилися гнійні рани. Чоловіки врятували чотирилапого, після чого пес почав жити разом з рятувальниками. Протягом літа вони підгодовували собаку, проте восени чоловіки поїхали, Після того собака почав щодня їх виглядати та шукати.

Кілька місяців поспіль він приходить на зупинку о 7 ранку та біжить за автобусом № 35. На кожній зупинці вдивляється в пасажирів, гавкає та біжить далі, до наступної зупинки. І так щодня — з ранку до вечора він пробігає приблизно 70 кілометрів, майже не зупиняючись, — розповіли зоозахисники.

В URSA існує припущення, що саме цим автобусом відправилися будівельники. Волонтерам вдалося доставити собаку до притулку. Однак після прибуття тварина почала гучно лаяти і вирвалася назад на зупинку.

Щодня Хатіко продовжує приходити на зупинку, пʼє воду з калюжі, дозволяє себе погладити вже знайомим перехожим, обережно бере у них із рук їжу і біжить, — розповіли в організації.

Наразі для собаки шукають нову родину, яка зможе давати йому тепло, любов та піклування. Зоозахисники готують собаку до життя в родині, а також готові надати допомогу новим власникам.

"Коментарі" писали, що у Київській області лебідь вмерз у кригу і поранив лапку, проте залишився живим завдяки рятувальникам.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися