На Київщині зареєстрували найбільшу кількість рекордів

На перший план вийшли досягнення волонтерів, військових та медиків

Національний Реєстр Рекордів оголосив результати звіту за 2023 рік, зафіксувавши, що кількість поданих заявок на встановлення рекордів досягла рівня, який був характерний для попереднього воєнного періоду.

Про це повідомили на офіційній сторінці Національного Реєстру Рекордів.

На структурі рекордів відобразилась війна. На перший план вийшли досягнення волонтерів, військових та медиків. Номінації кардинально змінилися і стали співзвучними воєнному часу. Великий відділ рекордів відзначений досягненнями волонтерів. Протягом усього року реєструвалися рекорди за збільшення площі виготовлених волонтерами маскувальних сіток, які створюються з початку війни. На завершення 2023 року рекорд України "Найбільша площа маскувальної сітки" належить волонтерам Фонду суспільної допомоги, які виготовили і передали на фронт у період з 12 травня 2022 року до 1 грудня 2023 року 104.128 кв.м маскувальної сітки. 

З настанням морозів знову стали актуальними рекорди з виготовлення окопних свічок. Так, у місті Прилуки впродовж 12 годин волонтери виготовили 7524 окопних свічки, які благодійна організація "10 гривень Прилуки" одразу після рекорду передала на фронт.  

Найбільше рекордів упродовж 2023 року було зареєстровано у столиці та Київські області (37 рекордів), друге місце посіла Одеса й Одеська область (26 рекордів) і бронзове лідерство тримає місто Львів та Львівська область (21 рекорд). Харків вийшов з трійки лідерів (14 рекордів) і закріпився на 4 позиції.

"Коментарі" писали, що 6 січня на Водохреще у Києві відбулося встановлення рекорду України в екстремальній номінації – "Найтриваліший час перебування по груди у холодній воді взимку з декламуванням віршів".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися