У Києві зробили важливу заяву про епідемію: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці зробили важливу заяву про посилення захворюваності

В українській столиці зробили важливу заяву про посилення захворюваності на коронавірус та грип — людей закликають знову носити маски в громадських місцях. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

За словами медиків, рівень захворюваності нижчий від епідемічного порогу на 50,1%, проте порівняно з попереднім тижнем він зріс на 14,7%. Дітей захворіло на 5,9% більше, ніж минулого тижня, а дорослих – на 23,9%.

Також порівняно з попереднім тижнем зросла кількість госпіталізованих. До столичних лікарень потрапило 336 хворих жителів столиці, зокрема 213 дітей. COVID-19 захворіло 409 киян, у тому числі 50 дітей віком до 17 років. В даний час у відділенні реанімації та інтенсивної терапії перебуває 11 дорослих пацієнтів. Минулого тижня від захворювання померли двоє людей.

Нагадаємо, що в національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, чи варто очікувати відключення електроенергії в українській столиці у разі нових масованих ударів Росії чи різкого похолодання. Про це стало відомо із коментаря голови правління компанії Володимира Кудрицького. За його словами, навіть якщо ворог скористається періодом похолодання для здійснення нових масованих атак, колапсу в енергосистемі не буде. Саме такі періоди росіяни обирали перед своїми масованими атаками. Україна вже проходила це близько 20 разів.

"Це, звичайно, створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження будь-яких об'єктів, проте колапсу в енергосистемі не станеться. Ворог цього не досягне", - заявив Кудрицький.

Він додав, що низькі температури повітря завжди є випробуванням для будь-якої енергетичної системи. Однак цей період можна пройти без вимкнень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися