Метро на Теремки може бути закрито понад п'ять років: прогноз експерта

Ділянку синьої гілки київського метрополітену в українській столиці між станціями "Теремки" та "Либідська" може бути закрито понад п'ять років

Ділянку синьої гілки київського метрополітену в українській столиці між станціями "Теремки" та "Либідська" може бути закрито понад п'ять років. Про це стало відомо з коментаря, який дав експерт із транспортного планування Дмитро Беспалов у коментарі виданню "Інформатор".

За його словами, свого часу в КМДА заявили, що на усунення проблеми піде від півроку. Але, на думку експерта, технічно це досить складні роботи: потрібно викопати яму 8х10 метрів завширшки та глибиною 10 метрів. Необхідно вирізати шматок пошкодженого тунелю та замінити його.

Фактично потрібно побудувати шматок нового тунелю. Але в чому різниця: його будували у закритий спосіб, а тепер це потрібно зробити відкритим. А ще виконати закріплення ґрунтів.

Також треба врахувати, що у бюджеті Києва на 2024 рік гроші на це не заплановано. Тому їх потрібно шукати та перерозподіляти. А ще не секрет, що Київ постійно спізнюється з відкриттям своїх транспортних об'єктів: наприклад, Подільський міст, метро на Виноградарі, Шулявська розв'язка, навіть Поштова площа – вона досі не добудована.

"Тому можна припустити, що і цього разу місто запізниться з реалізацією транспортного об'єкта. Тому це може становити п'ять років – а за певних умов навіть більше. Такий сценарій цілком імовірний", – заявив Беспалов.

Ці умови – інша інфраструктура міста. Ця гаряча проблема вирішена: було пущено човниковий рух метро, було посилено та надано нові маршрути наземного транспорту. І влада видихнула, сказавши, що проблему вирішила.


Читайте также