У Києві різко змінилася вартість оренди квартир: причина у метро

У Голосіївському районі української столиці різко змінився ринок оренди житла через закриття шести станцій київського метрополітену

У Голосіївському районі української столиці різко змінився ринок оренди житла через закриття шістьох станцій київського метрополітену. Про це стало відомо із коментаря, який дала експерт із питань нерухомості Вікторія Берещак журналістам місцевого каналу Новини.Live.

За її словами, Голосіївський район уже не такий привабливий для орендарів. У короткостроковій перспективі для ринку оренди чи купівлі житла незапланований транспортний колапс у Голосіївському районі має невелике значення.

Люди не будуть масово через незручність, яка прогнозовано триватиме півроку, хай навіть трохи більше, збувати з рук квартири або поступатися суттєво в ціні

Є падіння рівня зацікавленості з боку нових потенційних наймачів. Раніше Голосіївський район у тій частині був досить популярним, тепер інтерес до нього знизився. Пощастить Шевченківському, Печерському та частково Подільському.

Ті, хто винаймають довгострокове житло, не кинуть це робити, а відчуватимуть певний рівень дискомфорту протягом цього часу і виживатимуть у нових реаліях, плануючи маршрути громадським транспортом.

Власники житла, нині у пошуках орендарів, розуміючи наслідки ситуації, поки що масово не йдуть на зниження цін.

"Хоча, думаю, просідання ціни оренди житла поряд із закритим метро можливе: діапазон знижок буде до 10% від ринкової вартості", - сказала Берещак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися