У метро Києва розпочнуть дуже важливі роботи: що потрібно знати пасажирам

В українській столиці розпочнуть важливі роботи на синій гілці київського метрополітену — йдеться про капітальний ремонт перегінного тунелю

В українській столиці розпочнуть важливі роботи на синій гілці київського метрополітену — йдеться про капітальний ремонт перегінного тунелю. Про це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого в системі державних закупівель Prozorro.

Згідно з документацією, договір було укладено 22 грудня 2023 року. Підрядником було обрано ТОВ "Група компаній "Автострада".

Вартість робіт – близько 21 млн. 158 тис. грн. З цієї суми розробка проектної документації коштує 7 млн. 632 тис. 816 гривень, а підготовчі роботи – 13 млн. 525 тис. 956 гривень.

Фінансуватиметься будівництво із власного бюджету КП. Як йдеться у оголошенні, ремонтні роботи необхідно завершити до 31 грудня 2024 року. Перший етап робіт триватиме до 15 березня 2024 року.

Капітальний ремонт перегінного тунелю спрямований на:

— призупинення (попередження) деформацій та просідань тунелю;

— Повну заміну існуючої конструкції тунельної оправи (порушеної ділянки) на нову з відновленням на повний проектний профіль;

— надійний захист відновлюваних (проектованих) елементів конструкцій тунелю, у т.ч. у місцях їх стикування з конструкціями, що не підлягають заміні, від дії віброповзучості, що виникає у водонасичених ґрунтах під впливом вібраційних коливань від руху поїздів та інших факторів, зокрема шляхом застосування сучасних віброзахисних та гідроізоляційних матеріалів, технологій тощо.

Читайте также