Оренда квартир у Києві подорожчала у кілька разів: що буде в майбутньому

В українській столиці після початку повномасштабного вторгнення на десятки відсотків зросла вартість довгострокової оренди квартир

В українській столиці після початку повномасштабного вторгнення на десятки відсотків зросла вартість довгострокової оренди квартир. Про це стало відомо із коментаря, який дав керівник проектів Perfect Group та експерт ринку нерухомості Олексій Коваль у коментарі виданню Вечірній Київ.

За його словами, 2023 року ринок нерухомості стабілізувався, але в середньому ціни зросли в 10-30% порівняно з 2022 роком. Експерт ринку нерухомості переконаний, що вартість у гривні далі зростатиме.

Щодо того, які райони цікавлять охочих винайняти житло, тут ситуація не змінилася.

Як завжди людей цікавить центр чи добре оснащені інфраструктурою спальні райони. Здати квартиру в недозволеному стані, далеко від метро, без магазинів або спортзалу поряд, стало важко.

А ось хороше житло в новому будинку неподалік від зупинки громадського транспорту, в районі з гарною інфраструктурою та адекватним прайсом, знайде орендаря максимум за кілька днів. Ринок став поляризованим, проте хороші опції явно мають попит.

А ось з початком широкомасштабної війни, особливо з масовим ракетним обстрілом у киян з'явилися особливі побажання:

З минулого року важливим став питання поверховості – особливо для сімей з маленькими дітьми. Адже заносити візок вище 4-5 поверху сходами дуже важко. Деякі локації поруч із об'єктами, які вже були чи можуть стати цілями атак росіян, також здаються важко.

З іншого боку, частина людей вже настільки звикла до обстрілів, що готова орендувати квартиру з дисконтом 1-2 тисячі гривень, і обіцянкою власника миттєво склити вікна, якщо вони будуть вибиті вибуховою хвилею. Такі випадки не є показовими, але бувають.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вадим

27 січня 2024, 05:27

Жахливий експерт. Про готовність склити взагалі кумедно

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися