"Київавтодор" проведе найважливіші роботи у 2024 році: список адрес

У комунальній корпорації "Київавтодор" розповіли про важливі роботи з ремонту дощових каналізацій в українській столиці у 2024 році

У комунальній корпорації "Київавтодор" розповіли про важливі роботи щодо ремонту дощових каналізацій в українській столиці у 2024 році. Про це стало відомо з коментарів, які дав генеральний директор установи Олександр Федоренко в інтерв'ю виданню Вечірній Київ.

За його словами, передбачено роботи на п'яти локаціях. У Деснянському районі, Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському на таких вулицях як Казанська, Братиславська, Святослава Хороброго, Табірна, Пантелеймона Куліша. Це не будуть глобальні роботи, а точкові. Ліквідують місця, де є хронічні підтоплення.

Він нагадав, що водозбір із вулиць Києва з кожним роком тільки збільшується, кількість відкритої землі зменшується через забудову та розширення міста, а дощова система столиці збудована у 60-70 роках минулого століття під зовсім інші обсяги водозбору. Тому ці аспекти, а також поперечний переріз колекторів плюс необхідність розчищення малих річок потрібно врахувати.

Сьогодні у Києві 2800 км дощової каналізації, третина з них – 860 км – на балансі Київавтодору. Інша частина - у віданні різних балансоутримувачів. У разі потреби гідротехнічні служби Київавтодору допомагають іншим балансоутримувачам ліквідувати підтоплення, адже місто це одна система та підприємства взаємодіють одне з одним.

На сьогоднішній день у місті близько 30 тисяч зливових колодязів, які знаходяться на балансі Київавтодору та близько 14 тисяч оглядових колодязів. У кожному районі є своя гідротехнічна служба, яка щодня моніторить та доглядає ці споруди.

А глобальні роботи на них проводять у теплий сезон. Взимку працюють, щоб грати зливової каналізації були відкриті та прочистені, щоб не було застою води на дорогах. Техніки для такої роботи загалом вистачає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися