З Києва врятовані леви переїхали до Франції (ВІДЕО)

Левиць кинули господарі біля лінії фронту на Донеччині

Київські леви знайшли новий дім у Франції. Лев Атлас та дві левиці – Квін і Луладжа відправилися у нову подорож.

Про це повідомляє HAU - Help Animals Of Ukraine и HAU - Центр порятунку диких тварин.

Раніше кішки були врятовані від війни: левиць кинули господарі біля лінії фронту на Донеччині у 2022, а Атласа господар позбувся у 2023, бо у того зіпсувався характер після інтенсивних обстрілів в області. Якийсь час леви проходили реабілітацію та залишались на перетримці в Центрі, а зараз знайшли новий дім в Європі. 

Підшукати притулок для дорослих левів – задача не з простих, проте з цим нам допомогла організація ifaw. В одному із французьких зоопарків знайшлося місце для Атласа, Квін та Луладжі, то ж ifaw допомогли із прилаштуванням та транспортуванням тварин. Щиро дякуємо за допомогу та підтримку Центру, - йдеться в повідомленні. 

Шлях левів з Центру пролягав через Ведмежий Притулок Домажир, там їх перевантажили в інше авто і вони поїхали в Європу. Сьогодні кішки вже освоюються на новому місці. Для них у французькому зоопарку створені комфортні умови для проживання, тут вони в безпеці та мають власні “апартаменти” розміром в 5 гектарів.

В Центрі наразі залишаються жити ще кілька великих кішок: три тигра – Тігрюля, Алекс та Мир, а також левиця Юна та лев Рорі. 


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в результаті ракетної атаки на Київ 2 січня, левиця на ім'я Юна, яка перебуває у Центрі порятунку диких тварин на Київщині, отримала серйозну контузію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися